KİTAP | Ruh Adam - Hüseyin Nihal ATSIZ

 


Atsız beni çok zorladı. Okurken değil kitap bittikten sonra çok zorladı. Düşünüyorum yahu biz ne yaşadık tüm kitap boyunca, koca bir aşk romanından vatan sevgisinin tüm bu her şeyin üzerinde olduğu gerçeğine ne ara vardık. 
Atsız'ın okuduğum ilk romanı olması hasebiyle tarih yoğunluğu beklerken kendimi Atsız'dan hiç ummadığım bir şekilde ele aldığı bu aşk romanı yaşamın gayesini yalnızca askerlikte bulan bir subayın hayatını anlatmaktadır. Ama öyle bir şey ki, hangi olay gerçek hangisi değil, rüya mı görüyor yok hayal mi derken derken o yalın basit düz anlatımın içinden çıkamayacaksınız.
İnsanın kendi nefsiyle mücadelesini farklı bir kafayla ele alan Atsız'ı roman zevki olan okurların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyor ve yalnızca bir gruba atfedilmeyip bir sabahattin ali, bir peyami safa, bir oğuz atay gibi çok satanlar raflarında görmeyi umud ediyorum.
Son olarak şöyle söyleyeyim, romanda her şey var ama her şeyi reddediyor ve vatan sevgisinin tüm sevgilerin üzerinde olduğunu naif bir şekilde anlatıyor evet. 
Atsız şaşırttı. Net. İyi ki okumuşum. Hiç pişman değilim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar