KİTAP | Huzur - Tanpınar

Korona günlerinde konuşma yetimi kaybetmemek için sayfamı aktif hale getirmeye karar verdim, zira beynim anaokulu seviyesinde, zeynep de olmasa durdu duracak zaten. 
Bazı kitapları okuma dönemi diye bir şey vardır ve bu başkalarından öğrenilecek bir mevzu değildir. Bizzat siz tecrübe ederek buna karar verirsiniz. Huzur'u yıllar önce almış, biraz okumuş, içine giremediğim için de yarıda bırakıp kitaplığıma koymuştum. Ablamın Türk Edebiyatı okuma aşkı canlanınca birlikte okumaya karar verdiğimiz Huzur şu günlerde gerçekten iyi geldi. Huzur verdi mi yoksa huzurumuzu kaçırdı onu bilemiyoruz. Romana dalmak güzel...
Edebiyat dünyası ikiye ayrılır derler; bir Huzurcular, iki Saatleri Ayarlama Enstitücüler. Ben içte huzurcu, dışta saatleri ayarlama enstitücü olabilirim. Huzur İstanbula has olduğu için kendi çapında çok iyi. Saatleri ayarlama enstitüsü daha evrensel olduğundan böyle bir karşılaştırmaya gitmenin de çok uygun olmadığını düşünüyorım. Kitap herkesin okuması gereken bir eser olduğu için çok yazmayıp, takdiri herkesin kendi zevkine bırakalım. Tanpınar'ı da ben anlatmayayım yani.

Yorumlar

Popüler Yayınlar