PSİKOLOJİ | Kendini Affet / Adem Güneş


Yaşım ilerledikçe bir kitap ya da film hakkında yazacaklarım ve söyleyeceklerimle ilgili daha temkinli davranmaya çalıştığımı farkettim. Bununla birlikte de bir konu hakkında yazmak eskiye nazaran daha zor gelmeye başladı. Gençlikteki hoyratlık güzeldir ama 'gençlikten bir sonraki aşamadaki, o her neyse' temkinlilik yazdıklarınıza geriye dönüp şöyle bir baktığınızda daha az düzeltilecek yer bulmanın yerini hiç düzeltilecek yer bulamamaktan başka hiçbir şey tutmaz. 

Az önce bu kitabın bir pedagoji kitabı olmadığını farkettim pedagoji üzerine ufak bir yorum yapmak isterken. Ve klavyedeki harflerin birbirine ne kadar uzak olduğunu.

Kitabın ismi itici haklısınız ama inanın içi bir o kadar sizi kendine çeken bir kitap. İnsanın yaşayabileceği olumsuz duygulardan başlayıp, o duyguların insanda ne tür etkilerinin olduğunun devam edip, başka insanlarla olan ilişkilerimizdeki zorlantı, direnç ve iç seslerle baş etmenin yollarını takip edip, önce başkasıyla sonra da insanın kendiyle nasıl barışacağını anlatan bir kitap. Kişisel gelişim kitaplarıyla alakası yok, neden, adam (adem güneş) tam manasıyla bu işin kitabını yazmış. Ki yazmış da. Uygulamaları da bence gayet işe yarar cinsten. 

Nasıl bir psikopatlıkla yetiştirilip, nasıl bir psikopat olduğumuzun kitabı. Neyse ki herkes psikopatta bizimki anlaşılmıyor. Sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar