DİZİ / Broadchurch

 

Diziyi gereğinden fazla övdükleri için yayınlama ihtiyacı hissettim.  Broadchurch küçük bir kasabadaki cinayeti araştırmak üzere olayların sıralandığı bir dedektif dizisi. Ay ingiliz aksanı, aman başrol oyuncusu, uff ne manzaralar çekimler vs...den ziyade 8 bölümde neredeyse 8den fazla şüpheli var ve her bölümde kameranın herkesi potansiyel şüpheli gibi göstermesi açıkçası bende grup cinayeti hissi uyandırmıştı başlarda. Sonra öyle bir teknik sergilediler ki, aslında herkesin başka bir derdi var ve herkes kendi dünyasında hafif suçlu olduğundan tedirgin halleri ya da aşırı özgüvenleri hiç bitmiyor.

Baş dedektifimiz klasik halk damgalı ve hastalığı olan ve ilaçla ayakta duran hafif sosyapatımsı bir varlık. Yardımcısı hakeza baş dedeltife insanlara karşı davranışlarını daha yumuşaklaştırması yönünde sürekli telkinler veren 2 çocuk anası duygusal ve yerli dedektif.

Tanrıyla arası iyi olmayanların (onlar öyle adlandırıyor) bile çok darda kaldıklarında kiliseden ister istemez dini ya da değil medet ummaları ve ölülerle konuştuğunu iddia eden adamı önce mantıksız bulup sonra dediklerini doğru çıkarmaları hatta dedektifin ondan haber almaya gitmesi ve babanın karısını aldattığı gece oğullarının başına iş gelmesi bana aşırı katolik geldi. 

Kiliseye olan güveni artırma çabalarından biriydi bu dizi de. Hatta isminde kilise olup, kesin papaz çıkacak bunun arkasından diye düşündürülüp en sonunda da ay papaz en masumuymuş'a getirdiler işi. Çok proje gibi geldi bana. Olayları gereksiz uzatmalarına hiç girmiyorum. 

Mindhunter, marcella, holmes, şahsiyet.... Arıyoruz. Özlemle.



Yorumlar

Popüler Yayınlar