Nokta / Azil


Evet yanlış okumadınız. Hem de Azil'i, o mükemmel romanı yarıda bırakarak. Nokta filmi de son film için bayağı anlamlı olmuş. Kitap da öyle gerçi, bi salın beni bi azledin beni :) Film için hiçbir yerde yazmayan bir yorumda bulunacağım. İnsan pişmanlığından, elinde olmayan nedenlerden ötürü başına gelenden, yarı suçlu yarı suçsuz olduğu durumdan itiraf ederek ya da kendi aklıyla bazı planlar yaparak kurtulamaz. Hocamın tabiriyle "Allah aklamadıkça siz aklanamazsınız" ı sinemaya uyarlamışlar. 
Azil için ise gerçekten çağın oğuz atay'ı olduğunu düşündüğüm hakan günday'ın en iyi kitabı. Neyse ki ölmeden önce doğan kitap kıymetini biliyor/bildiriyor. Her neyse. Kurgu her zamanki gibi şok şok üstüne geliyor. Hakan her ne kadar doğru şeyler yazsa da Allah noktasına gelince tökezliyor. Neyse ki artık bunların  hiçbiri önemli değil. Bir kaç paragraf yazıp bırakacağım. Selamun aleyküm. Aleyküm selam.

"İnsanlığın bin bir çabayla iki bin yılda yarattığı asgari ahlak, elli yılda televizyon tarafından çiğnenmiş ve on yılda internet tarafından yutulmuştu."

"Aynı yüzün taşıdığı iki göz bile dünyayı tamamen farklı avlıyordu. Aynı yüzdeki iki gözün arasında bile bakış açısı farkı vardı."




"KENDİMİ TANIMAYA ÇALIŞTIKÇA GERÇEKTEN UZAKLAŞIP KENDİ EVİMDE KAYBOLDUM."

Yorumlar

Popüler Yayınlar