FİLM | Captan Fantastic (2016)

Tüm doğal olmayan, sonradan uydurulan, insanın ruhuna hitap etmeyen şeyler beni tatmin etmiyor, hatta aksine rahatsız ediyor. Her defasında acaba sorun bende mi, herkes nasılsa ben de öyleyim, ayak uydursam kendimi daha mı iyi hissederim dediğim noktada hafakanlarım basıyor. Tam da böyle sancılardayken çıktı bu  film karşıma. Annelerini kaybetmek üzere olan 6 tane çocuğun eğitimini tüm doğallığıyla uzakta, ormanda harika bir şekilde veren babanın dayatılan her şeye karşı koyarak, sağlam bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini anlatıyor. Bence bu film dizi olmalıydı. Çocukların ayrı ayrı ele alındığı, doğal eğitimin tüm ayrıntısıyla verildiği, aşırı filozofvari konuşmaların olduğu sezon sezon devireceğimiz harika bir dizi.. 
Bu işte bu. Adamın duruşundan ben de istiyorum. "Altı dil biliyorsun neden harvard'a gitmek istiyorsun" evet neden? Çünkü tescillenmek istiyor insan. Kayıtlara geçmek. 6 dil biliyorsun ama bu hiçbir yerde yazmıyor, kimse bilmiyor, kimse bunun için alkışlamıyor ya da 6 dil biliyor ama yazık ormanda yaşıyor vs... 
İnsan kendini tazeliyor ve ne kadar gereksiz şeylerle uğraştığı, zihnini yorduğu için kendinden utanıyor. Çocuk yetiştiriyorsanız izleyin. Sevgiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar