FİLM | The Killing of a Sacred Deer (2017)

Hâlâ anlamlandırmaya çalıştığım bir filmle karşı karşıyayız sevgili arkadaşlar. Şunu söylemeden edemeyeceğim, izlenecek o kadar film varken neden bu? diye size sorar ve bir an önce fikir değiştirmenizi tavsiye ederim. Yok eğer son zamanlarda çekilen çoğu filme nazaran eşcinselliği kıyısından köşesinden meşrulaştırmayan bir film istiyorsanız tabi ki buyrun izleyin derim. Ruhen çökmüş durumdayım. İsminin Kutsal Geyiğin Ölümü diye çevrilen filmde bir tane bile geyik yok. (Gülüşmeler) Bunu geçelim. Filmi kafamda toparlamaya çalışıyorum.. Kendi hatası sonucu ölümüne neden olan hastasının çocuğuyla ilgilenen bir doktorun sonrasında çocuğun doktora ailesinden birini kurban vermesiyle bedelini ödeyebileceği bir sınavı anlatıyor diyebiliriz. İnşallah anladık? 
Babayı merkez alırsak, ailenin bir çok imkanının olmasına rağmen bu olaya çare bulamayıp aileden birini kurban vererek mutlaka bedelini ödemeleri gereken bir mevzu var ortada. Ölen adamın çocuğu da biraz Tanrı rolünde gibi. Adama intihar ederek kurtulma şansı ya da kendini feda etme şansı bile vermeden direkt kendi sınavına yönelik oynuyor Tanrı. Ve hatta karısının kızının ve oğlunun düşüncelerini kontrol edip ailemiz de olsa hiçbir şeyin bizim elimizde olmadığı, kimseyi kontrol edemediğimiz kanısına varabiliyoruz. Bir de son zamanlarda böyle doğaüstü şeylerle alakalı çok film çekilmeye başlandı. 
Collin Farrel hiç izlemedim, zaten adamın bende bir yeri yok. Nicole Kidman'dan da çok hazzetmem duruş olarak. Geyik deyince mitolojik şeyler geliyor aklıma ama gerçekten hiçbir fikrim yok. Bazı kareler de kendi başına çok anlamlı. Her kare ve her laf çok anlamlı. Mesela adamın direkt böyle bir özelliği var demiyor da film boyunca gösterilenlerin toplamından adam hakkında o kanıya varıyorsunuz. Adamın mükemmel bir hayatı var ve o kadar donuklaşmışlar ki ailecek robot gibiler. Başlarına gelen bu olayla gerçekten altüst oluyorlar. Bir de anne babanın kendi çaplarındaki otoritesini altüst ediyor. Ya gerçekten bilemiyorum izleyin, siz karar verin. Bu film beni aştı. Anlanmayacak bir film değil ama anlamıyorsunuz da.. Çoğu zaman diyorum ki iyi ki Allah var, iyi ki O'na inanıyoruz, iyi ki kafayı yemiyoruz.
Not: korku filmi değildir.

Yorumlar

POP 5