YABANCI DİZİ | 13 Reasons Why

Eveeeet bir lise dizisiylen karşınızdayım arkadaşlar. Yavaş ilerleyen hatta bazen sıkan bir dizi aslında bu. Ölmem için 13 sebep gibi çeviriyorlar ismini. Hatta 13 bölümü izledikten sonra içinizden her şeyi anlatan bir kaset doldurmak bile geçiyor ama bundan hiçbir şekilde etkilenmemeniz için doldurduktan sonra ölmeniz gerekiyor ki burayı geçelim. 
Liseliler bu diziyi izlerse faydasından çok zararı olacağını düşünüp en çok liseli çocukların ailelerinin izlemesi gereken bir dizi olduğu kanaatindeyim. Gavur liseleri bizim liseler gibi değil yani bilemiyorum benim zamanımda değildi ama olaylara ve ergen çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini çıkarabiliriz. Dizideki olayların en berbat olanı gibi olmasa da diğer hepsi başımıza gelmiştir diye düşünüyorum. Biraz liseyi sorguluyorsunuz. Sadece çağı değerlendirmek açısından izlenebilir. Teknolojik anlamda gelişmelere de değiniyor olumsuz anlamda. Karakterlerin herhangi bir numarası olmasa da bence başarılılar. 
Mesela neden en gereksiz anda en gereksiz kişinin selamına cevap verirken en mühim meselede en sevdiğimiz kişiyi başımızdan savuştururuz? Neden çalışkan olanlar diğer tüm duyusal olaylara kendini kapatacak kadar sinir bozucu bir insan olmak zorunda kalır? Neden sınırları zorlayacak kadar aptal olmak... yok burası karıştı.
Her neyse.. Evet dizideki Hannah'cığımız herkese güvenip belaların içine kolaylıkla girebilen bir kızımız olsa da.. Bu kadar da olmaz dedirtiyor ama her zaman da illa beynimizi zorlayan şeyler izlemek ya da okumak zorunda değiliz. İlla her zaman mükemmel olmak zorunda da değiliz. Hakikatin bilgisi insanla mukayyettir arkadaşlar. O yüzden hiçbir şeyi atlayıp hafife almamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Keyifli seyirler...

2.sezon'a özel:
İlk sezona nazaran acayip patladığını düşünüyorum. Felsefik monologlar, mahkeme sahneleri ve her şeyin olduğundan farklı olma yanılgısı dehşete düşürüyor izleyiciyi. Karakterler daha güçlü ve hikayeler derinleştikçe içselleştiriyorsunuz. Sonu yeni baslangıçlara gebe gibi geldi 3.sezonu beklemiyor değilim. 

Yorumlar